724v0091

Zadovoljni u Naftalanu

Naftalan - medicinska oaza za liječenje kožnih i upalnih reumatskih bolesti, naftalanske wellness programe, ali i razne tretmane pomlađivanja bilježi veliki broj pacijenata i gostiju iz cijelog svijeta koji se rado vraćaju – što je nesumnjiv dokaz zadovoljstva raznih vrsta korisnika.

U Specijalnoj bolnici Naftalan od 1989. godine uspješno liječe na bazi slane termalne vode i ljekovitog naftalanskog ulja - što bolnicu čini zdravstvenim fenomenom u globalnim razmjerima, jer, uz Hrvatsku, jedino Ažerbajdžan ima nalazište naftalana.

Među najpoznatijim gostima SB Naftalan svakako je slavni maestro Ivo Pogorelić, jedan od najuglednijih svjetskih pijanista i klasičnih glazbenika koji je izrazio oduševljenje ljekovitim moćima Naftalana i vrhunskom medicinskom uslugom.

Slavne osobe o Naftalanu

Maestro Ivo Pogorelić:
Naftalan kao stvoren za oporavak i održavanje tijela u vrhunskoj formi

”Moje iskustvo i dojmovi su uistinu fenomenalni. Posebno me oduševila reakcija kože nakon naftalanskih tretmana, jer je postala meka i glatka poput svile’, otkrio nam je maestro Pogorelić.

Glavni motiv Pogorelićeva dolaska u Naftalan bili su manji zdravstveni problemi nastali uslijed napornih turneja. “Zadovoljan sam i rasporedom vježbi i tretmana koje su mi stručnjaci propisali, jer su njima pokrili sve što mi je bitno: vrat, kičmu, ramena, laktove…’, istaknuo je Pogorelić.

Smatra da je Naftalan kao stvoren za oporavak pijanista i ostalih glazbenika kojima nakon napornih turneja treba rehabilitacija i održavanje tijela u vrhunskoj formi.

Saveznik u borbi protiv psorijaze

Tijekom svojeg posjeta bolnici oduševljenje posebnošću Naftalana izrazila je i norveška veleposlanica Astrid Versto. Naime, više od 100.000 Norvežana boluje od psorijaze, kronične kožne bolesti koja oboljelima značajno pogoršava kvalitetu života, a koja češće pogađa stanovnike sjeverne Europe i Skandinavije.

Već dugi niz godina u Naftalanu se liječe pacijenti iz Danske i Farskih otoka.

Nedavno je u Naftalanu održan Prvi hrvatski kongres psorijatičara, koji je uz domaće liječnike i udruge pacijenata okupio i strane goste iz pet europskih država: Italije, Španjolske, Srbije, Češke i Slovačke. Mnogi članovi udruga oboljelih od psorijaze iskazali su interes za naftalanoterapiju, budući da je potpuno prirodna i učinkovita metoda koja pomaže kako kod psorijaze tako i kod njezina popratnog oblika psorijatičnog artritisa.

Osim u tretiranju psorijaze naftalan se pokazao i kao dobar saveznik u liječenju oštećenja lokomotornog sustava uz pomoć naftalanskih kupki i obloga.

Od naftalanoterapije do wellnessa i pomlađivanja

Ovo zemno mineralno ulje ubraja se u prirodne ljekovite činitelje na bazi kojeg su naši stručnjaci razvili naftalanoterapiju, a u međuvremenu su otišli i korak dalje kreiravši i specijalnu naftalansku kozmetiku.

U Specijalnu bolnicu Naftalan mnogi dolaze i zbog naftalanskih wellness programa koji pridonose uljepšavanju kože i podizanju životne energije.

Visokostručno osoblje posjetiteljima nudi i inovativne kozmetološke programe liječenja problematične kože i pomlađivanja. U posljednje vrijeme vrlo je popularno pomlađivanje matičnim stanicama iz krvne plazme. Radi se o tretmanu PRP (plazma obogaćena trombocitima). Osim pomlađivanja ova metoda se primjenjuje i kod ispadanja kose (za androgenetsku alopciju) te ozljede ili degeneracije zgloba.

  Novosti