Bazeni

U novom kompleksu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan nudimo korisnicima 3 unutarnja bazena: plivački bazen dužine 25 metara i dubine 1,60 metara, rekreativni bazen dubine 1,45 metara i hidromasažni bazen dubine 1,25 metara. Temperatura vode varira od 27-32 °C. Ovisno o godišnjem dobu, na raspolaganju su i vanjski bazeni.

Vježbanjem u vodi i plivanjem može se poboljšati zdravlje srca i pluća, a time i kondicija. Osim poboljšanja tjelesnog zdravlja, vježbanje u vodi i plivanje pozitivno utječe na smanjenje stresa i poboljšanje mentalnog zdravlja. Sila uzgona dovodi do rasterećenja zglobova i ligamenata, te su stoga vježbe u vodi pogodne i za ljude s kroničnim bolovima, osobito u križima, kukovima ili koljenima. Istodobno, prilikom kretnji u bazenu, voda pruža otpor u svim smjerovima što zahtjeva aktivaciju velikog broja mišića i dovodi do njihovog snaženja.

Ukoliko nema kontraindikacija, plivanje je jedna od najboljih aerobnih aktivnosti za rekreativce bilo koje životne dobi. S ciljem promocije plivanja, pripremili smo niz cijenom pristupačnih mjesečnih paketa za rekreativce. Kako bi se približili najmlađima, organizirali smo škole plivanja za neplivače u dobi od 7-10 godine, koji kroz zabavu i igru uče održavanje na vodi, te osnove plivačkih tehnika. Za djecu plivače, do 15 godina starosti, predviđen je napredniji program s ciljem svladavanja pravilnog plivanja. Program se temelji na usvajanju tehnika kraul, prsnog, leđnog i delfin plivanja, s naglaskom na disanje i pravilnost izvođenja pokreta.

KONTAKT BROJ: 01/2834-533

  Rekreacija