724v9557

Naftalan - vaš saveznik u borbi protiv psorijaze

Poznato je da se naša koža neprestano obnavlja, a stanicama kože po prilici treba 28 dana da iz dubine dođu na površinu. Kod osoba koje pate od psorijaze - kronične kožne bolesti - proces rasta kože ubrzan je za sedam puta, odnosno traje samo četiri dana pa se kod ubrzanog rasta stanice nagomilavaju i stvaraju crvene, izbočene mrlje koje su najčešće prekrivene ljuskama.

Psorijaza se javlja na određenim dijelovima tijela, kao što su vlasište, koljena i laktovi, a zahvaćena područja razlikuju se od osobe do osobe.

Još uvijek nije otkriven točan uzrok ove bolesti, no posljednjih godina biološka terapija daje dobre rezultate. Kao djelotvoran saveznik u liječenju blage i srednje teške psorijaze pokazala se terapija naftalanom - ljekovitim prirodnim uljem koje se crpi iz nalazišta na području Ivanić Grada.

Naftalanoterapija pomaže i kod psorijatičnog artritisa

Naftalanoterapija se pokazala djelotvorna u saniranju posljedica ne samo psorijaze već i psorijatičnog artritisa te raznih upalnih reumatskih bolesti.

Tijekom 2011/2012. godine na 41 bolesniku s psorijatičnim artritisom provedeno je ispitivanje učinaka naftalanoterapije. Tijekom boravka primijenjene su i ostale procedure fizikalne terapije, no pokazalo se da je primjena naftalanoterapije polučila bolji učinak i rezultate liječenja. S psorijazom povezani psorijatični artritis kronična je upalna reumatska bolest praćena simptomima kao što su: bol, ukočenost i otečenost zglobova te promjene u vidu zadebljanja i rupica na noktima.

U Naftalanu zbog jedinstvenog prirodnog resursa imamo mogućnost provoditi tu terapiju, a tu smo jedini ne samo u Hrvatskoj već i u Europskoj uniji pa i šire. Naftalan ulje, kreme i šampon koje proizvodimo također su prepoznati u pogledu uspješne lokalne terapije”, istaknula je Gordana Krnjević Pezić, primarijus dr. dermatovenerologije iz SB Naftalan.

  Blog