Lijecenje dermatologija

Dermatologija

Na Odjelu dermatologije pratimo medicinske trendove i razmjenjujemo iskustva s drugim stručnjacima o najnovijim metodama u liječenju kožnih bolesti. Također, prenosimo svoja iskustva i znanja u medicinskoj primjeni naftalana. Naša četiri specijalista dermatologije redovito sudjeluju na medicinskim skupovima u zemlji i inozemstvu.

NA ODJELU DERMATOLOGIJE LIJEČIMO KOŽNE BOLESTI:

 • psorijaza
 • atopijski dermatitis
 • kontaktni dermatitis
 • sklerodermija
 • stanje nakon opeklina

Jedinstveni smo u svijetu po primjeni naftalana u liječenju kožnih bolesti, a naročito psorijaze. Taj jedinstveni prirodni činitelj rijedak je ljekoviti resurs koji se osim u našoj bolnici u medicinske svrhe koristi još u Azerbajdžanu. Osim naftalana veliku ljekovitu ulogu ima i slana termalna voda, koja zbog svog sastava- flor, klor, natrij - ima osobine mora te se smatra ostatkom iščezlog Panonskog mora.

Za liječenje kožnih bolesti u primjeni je veliki izbor terapija, a najviše se koriste:

 • naftalanoterapija
 • kupanje u termomineralnoj vodi
 • darsonvalizacija
 • fototerapija
 • magnetoterapija

Naftalanoterapija se primjenjuje kod kožnih bolesti (psorijaza, neurodermitis) te kod bolesti koštano-mišićnog sustava (upalne reumatske bolesti: reumatoidni artritis, psorijatični artritis, degenerativne bolesti zglobova i kralježnice, izvanzglobni reumatizam).

Metode primjene naftalana dijelimo na opće i lokalne.

OPĆU PRIMJENU NAFTALANOTERAPIJE KROZ

 • naftalanske kupke u kadi i
 • premazivanje čitavog tijela naftalanom.

Pacijent je u naftalanskoj kupki uronjen u naftalan temperature 34-38 stupnjeva Celzijusa do ramenog pojasa, u trajanju od 12-14 minuta.

Pacijente premazane naftalanom još obasjavamo sa Solux lampom u trajanju od 15-20 minuta.

TERAPIJE U NAFTALANU

Liječenje naftalanom - Pacijent ostaje u kadi s naftalanom 12 minuta svaki dan, osim nedjelje. Nakon svakog pacijenta naftalan se uz pomoć moderne tehnologije sterilizira kako bi bio zdravstveno i higijenski ispravan za novog pacijenta.

Premazivanje naftalanom - provodi se kao terapija u večernjim satima za pacijente s psorijazom. Može se provoditi i kao nadomjestak naftalanskim kupkama ukoliko postoji kontraindikacija zbog koje pacijent ne smije koristiti kupku u kadi.

Liječenje slanom termalnom vodom - svakodnevno se provode vježbe u bazenu sa slanom termalnom vodom pod vodstvom fizioterapeuta. Vježbe traju 30 minuta. Mastikoterapija - kruti pripravak 30% naftalana, parafina i voska koji se aplicira kao oblog (zamatanje) ili otopina (umakanje) koja hlađenjem postaje kruta te se koristi za razgibavanje malih zglobova na šakama.

Fototerapija - primjenjuje se kod osoba s kožnim bolestima. Istovremena primjena naftalanoterapije i fototerapije daje bolji terapeutski učinak. U kabini s UVA i UVB svjetlom provodi se fototerapija cijelog tijela. Parcijalna fototerapija provodi se kod pacijenata s promjenama na dlanovima i tabanima.

Kontakt obrazac

Ime i prezime
Ime i prezime
Klikom na gumb "Pošaljite upit" pristajete da strane navedene u Uvjetima korištenja obrađuju i koriste vaše osobne podatke u navedene svrhe i da vas smiju kontaktirati putem kanala koje ste sami naveli.
  Liječenje