Turistička ponuda

Ivanić Grad je idilično malo mjesto s puno slikovitih caffea i trgovina te zanimljivih događanja na otvorenom. Posebno su popularne sajmišne prodaje koje se tradicionalno održavaju svake subote.

Posjetiteljima su otvorena vrata barokne crkve u Parku Stjepana Posezija i Pučkog otvorenog učilišta - žarišne točke za razna događanja. Najdinamičnije je u proljetnim i ljetnim mjesecima te tijekom jeseni.

Festival igračaka

U svibnju je Ivanić Grad domaćin najveselijeg festivala u Hrvatskoj i regiji – Festivala igračaka, koji na jednom mjestu okuplja sve što nas može zaigrati: našu djecu i nas velike. Na Festivalu igračaka sudjeluju domaći i strani proizvođači igračaka, edukatori i zabavljači, ali i javne službe poput gradskih vatrogasaca.

Bučijada

Jesen u Ivanić Gradu rezervirana je za Bučijadu, odnosno slavljenje buče - jestive tikve čijim gastro specijalitetima se diče u ovom kraju. Bučijada je zapravo veliki izložbeno-prodajni sajam bundeva s jelima od toga ukusnog ploda i brojnim eko-etno proizvodima, poput bučina ulja. Kako bi se posjetitelji dodatno zabavili i upoznali s jestivim karakteristikama buče u ponudi su edukativne radionice, kazališne predstave, eko-dvorište s bučama za djecu, prijevoz 'buča-kočijom', prikaz narodnih običaja i starih zanata. Sve navedeno je, naravno, začinjeno dobrom glazbom i dobrom voljom.

Seoski turizam

Ljubitelji prirode i lokalne gastronomije mogu posjetiti neko od okolnih seoskih gospodarstava (Stari Mlin, Izletište Petek, Ladanj kod strica, Selski turizam Kezele…), gdje se može u idiličnom seoskom krajobrazu uživati u ukusnim jelima i finim vinima.

Autohtono vino - škrlet

Područje Ivanić Grada ponosi se rijetkom, ali visokokvalitetnom autohtonom vinskom sortom škrlet, koje godi nepcu svojom nježnom aromom i izraženim bouquetom. Vino je kristalne svjetložućkaste boje koja se prelijeva prema zelenoj. U čast škrleta svake godine se održava vinska manifestacija ŠkrletOVO.

Rekreacija

Tijekom boravka u Naftalanu možete aktivno uživati u prirodi vožnjom bicikla, koji se može iznajmiti u Naftalanu. U neposrednoj blizini Naftalana je šetnica uz rijeku Lonju te sportski park, gdje se na upit može organizirati termin za tenis, trčanje ili neku drugu sportsku aktivnost.

Zagreb

Zagreb, kao glavni grad Hrvatske je svega 27 km udaljen od Ivanić Grada s kojim je dobro povezan vlakom i autobusom. U gradskom turističkom uredu moguće je dnevno dobiti sve informacije o turističkim sadržajima u gradu i okolici.

Više informacija o turističkoj ponudi Ivanić Grada doznajte na stranicama ivanićgradske turističke zajednice.

Obrazac za naručivanje na bolničko liječenje

Puno ime i prezime *
Adresa

Možete odabrati više dokumenata odjednom

  Smještaj