724v9730

Naftalan - jučer, danas, sutra

U Ivanić-Gradu, na jedinom izvoru ljekovitog ulja naftalana u Europi, otvoreno je 1989. godine naše jedinstveno lječilište - Specijalna bolnica Naftalan.

Priroda je htjela da naše lječilište postane poznato po izuzetno rijetkim i snažnim prirodnim ljekovitim izvorima naftalana i slane termalne vode. Ti su nam dragocjeni izvori ostali kao trajna uspomena na pradavna vremena, kad je na našim prostorima postojalo Panonsko more.

Upravo smo zbog tih vrijednih resursa odlučili izgraditi suvremenu bolnicu, jedinstvenu u Europi i u svijetu za liječenje kožnih, reumatskih i drugih bolesti te rehabilitaciju i nazovemo je "NAFTALAN".

Jedinstvenost naftalana i njegova medicinska primjena

Uporaba naftalana u medicinske svrhe seže unazad 600 – 700 godina.

Naftalan, koji primjenjujemo u svojim terapijama dobiva se destilacijom naftenske nafte, koja sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika. Među njima izdvajamo sterane - spojeve sličine steroidnim hormonima te provitaminu D - zbog kojih naš naftalan ima ljekovita svojstva.

Naš drugi ljekoviti prirodni činitelj - slana termalna voda ima višestruko pozitivan učinak na ljudsko zdravlje: poboljšava cirkulaciju u tijelu, imunološko stanje organizma te pridonosi smanjenju stresa i napetosti.

U rukama predanih profesionalaca

Cilj liječenja u Naftalanu je poboljšanje zdravstvenog stanja kod određenih bolesti i dijagnoza, bolesnih stanja i posljedica ozljeda. Pacijente se na bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom upućuje u situacijama kada se provođenjem rehabilitacije očekuje poboljšanje funkcionalnog statusa, a kada se ono ne može provesti na zadovoljavajući način, putem ambulantne rehabilitacije ili rehabilitacije u kući.

Wellness programi i pomlađivanje

U Naftalan mnogi dolaze i zbog naftalanskih wellness programa koji pridonose uljepšavanju kože i podizanju životne energije. Visokostručno osoblje posjetiteljima nudi i inovativne kozmetološke programe liječenja problematične kože i pomlađivanja. U posljednje vrijeme vrlo je popularno pomlađivanje matičnim stanicama iz krvne plazme.

Slavne osobe o Naftalanu

Među najpoznatijim gostima SB Naftalan svakako je slavni maestro Ivo Pogorelić, jedan od najuglednijih svjetskih pijanista i klasičnih glazbenika koji je izrazio oduševljenje ljekovitim moćima Naftalana i vrhunskom medicinskom uslugom. Smatra da je Naftalan kao stvoren za oporavak pijanista i ostalih glazbenika kojima nakon napornih turneja treba rehabilitacija i održavanje tijela u vrhunskoj formi.

Kozmetika na bazı naftalana

Zbog dokazane učinkovitosti naftalanoterapije SB Naftalan je osnovala tvrtku kćer Ivalan Terme, koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom preparata proizvedenih od naftalana, s ciljem razvoja cjelovite kozmetičke linije za problematičnu kožu, kožu sklonu ljuskanju te vlasište.

Kakav smještaj nudimo?

SB Naftalan trenutno raspolaže s ukupno 137 kreveta, od čega 26 kreveta višeg smještajnog nivoa, opremljenih satelitskim TV-om, telefonom i bežičnim internetom. U neposrednoj blizini Naftalana nalazi se sportski park, gdje se na upit može organizirati termin za tenis, trčanje ili neku drugu sportsku aktivnost.

Kuhinja po mjeri korisnika

Kuhinja Specijalne bolnice Naftalan dnevno može pripremiti obroke za 130 korisnika, koje serviramo u našem restoranu ili ih poslužujemo na bolničkim odjelima u „tablet-sistemu“. Kulinarska filozofija našeg restorana zasniva se na zdravom načinu pripreme svježe hrane, a prednost imaju lokalni proizvodi. U kuhinji se vodi računa o zdravstvenoj i higijenskoj ispravnosti proizvoda putem sustava HACCP.

Kakve ambicije imamo?

Specijalna bolnica Naftalan u vlasništvu je Zagrebačke županije, a proteklih se godina pozicionira kao jedan od najznačajnijih lječilišnih kompleksa u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Upravo zbog svojih specifičnih metoda u liječenju sve je poželjnija medicinska destinacija domaćim i stranim posjetiteljima, kako kroz sustav HZZO-a tako i na slobodnom tržištu.

Upravo kako bismo povećali smještajne kapacitete i kvalitetu usluga svim korisnicima u tijeku je dovršetak radova proširenja lječilišnog kompleksa s popratnim sadržajima.

Ovaj investicijski projekt trebao bi pridonijeti razvoju zdravstvenog turizma u Ivanić Gradu i Zagrebačkoj županiji, pri čemu bi se snažnije razvilo ugostiteljstvo, privatni smještaj, a i pružanje usluga medicinskog turizma“, smatra dr. Maričić.

Kontakt obrazac

Ime i prezime
Ime i prezime
Klikom na gumb "Pošaljite upit" pristajete da strane navedene u Uvjetima korištenja obrađuju i koriste vaše osobne podatke u navedene svrhe i da vas smiju kontaktirati putem kanala koje ste sami naveli.
  O nama